onsdag 17 juli 2013

Granola.

Jag måste dela med mig av ett förslag på en egentillverkning av en laddning granola, en krispig variant av müsli. Det är så himla gott att äta sin egna granola till fil eller yoghurt. Skillnaden mellan müslin och granolan är att i den sistnämnda blandar man i äggvita för att få crunchet. Jag älskar när det är lite knaprigt och så. Man kan självklart ha i precis vad man vill. Här kommer recept på granolan jag gjorde senast.  

Granola, ca 10 dl    

Ugnstemp 175 grader 

Torra ingredienser:
1 dl havregryn
1 dl råggryn
1 dl dinkelflingor
1 dl boveteflingor
1 dl pumpakärnor
1/2 dl solrosfrön
1/2 dl sesamfrön
1/2 dl linfrön
1 1/2 msk kanel
1 msk kardemumma

Blöta ingredienser:
3 äggvitor
2 msk rapsolja
2 msk honung

Blanda i efter ugnen:
1 1/2 dl kokosflingor
1 1/2 dl rispuffar
1 dl banancrisp
1 dl tärnad o torkad fruktmix
1/2 msk kanel
1/2 msk kardemumma

Blanda ihop alla torra ingredienser. Rör i det blöta. Bre ut på bakplåt med bakplåtspapper. Sätt in i ugnen i 15 minuter. Ta ut och rör om. Sätt in i 10 minuter till. Ta ut och rör om. OM du vill ha ännu krispigare och mer färg, låt stå inne en stund till men se upp så det inte bränns. Låt svalna och blanda sen i resten av ingredienserna. Förvara i tät burk.

 

2 kommentarer:

  1. Gudagott! Det måste jag prova! Kramar <3 Helena

    SvaraRadera
  2. Kul att du blev sugen! Den är så lättlagad! Kram

    SvaraRadera