Knäckig äppelkaka 6-8 portioner
Ugnsvärme 175 grader
1 ägg
2 dl strösocker
2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
100 g smält smör
2-3 fasta syrliga äpplen
1 tsk kanel
1/2 msk socker
Till servering
Vaniljvisp, vaniljsås eller vaniljglass om man gillar det mer
Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret i en kastrull. Vispa ihop ägg och socker så det blir riktigt pösigt. Tillsätt mjöl, bakpulver o smält smör. Rör till en jämn smet. Häll i en smord och bröad form med löstagbar botten (28 cm). Bred ut smeten (min var kompakt o glansig och lossade lätt från skålen = perfekt knäckighet sedan ;)). Skölj kärna ur och klyfta äpplena tunt. Stick ner klyftorna i smeten. Pudra över med kanel och socker. Grädda mitt i ugnen i ca 40 minuter tills den stannat i mitten. prova med en sticka om du har (har inte jag :)). Servera med vaniljvisp. Grattis!
Åh mums!! Ser kanon gott ut!!
SvaraRaderaDen skall jag göra till helgen!! Tack för receptet!!
Kram Malin
Kan verkligen rekommendera denna. Den är otroligt god! :) Kram malin
SvaraRaderaDen måste provas! Låter mumsig.
SvaraRaderaDen måste provas! Låter mumsig.
SvaraRadera