tisdag 7 maj 2013

Knäckig äppelkaka.

Vill du göra succé hos dina gäster? Vill du höra mmm, åååå, aaah runt matbordet? Är du redo för ett recept som kommer ha strykande åtgång? Då har jag vapnet här nedan. Receptet är hämtat ur Allt om mat. Det är galet gott med rikligt med vaniljvisp!

Knäckig äppelkaka 6-8 portioner

Ugnsvärme 175 grader

1 ägg
2 dl strösocker
2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
100 g smält smör 
2-3 fasta syrliga äpplen 
1 tsk kanel
1/2 msk socker

Till servering
Vaniljvisp, vaniljsås eller vaniljglass om man gillar det mer

Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret i en kastrull. Vispa ihop ägg och socker så det blir riktigt pösigt. Tillsätt mjöl, bakpulver o smält smör. Rör till en jämn smet. Häll i en smord och bröad form med löstagbar botten (28 cm). Bred ut smeten (min var kompakt o glansig och lossade lätt från skålen = perfekt knäckighet sedan ;)). Skölj kärna ur och klyfta äpplena tunt. Stick ner klyftorna i smeten. Pudra över med kanel och socker. Grädda mitt i  ugnen i ca 40 minuter tills den stannat i mitten. prova med en sticka om du har (har inte jag :)). Servera med vaniljvisp. Grattis!

 

4 kommentarer:

  1. Åh mums!! Ser kanon gott ut!!
    Den skall jag göra till helgen!! Tack för receptet!!

    Kram Malin

    SvaraRadera
  2. Kan verkligen rekommendera denna. Den är otroligt god! :) Kram malin

    SvaraRadera
  3. Den måste provas! Låter mumsig.

    SvaraRadera
  4. Den måste provas! Låter mumsig.

    SvaraRadera