måndag 18 mars 2013

Citronstänger.

På sidan 93 finns ett recept på Citronkakor som är skitlätta att göra. Dock ska degen stå i kylen en timme, så jag började med denna deg och gjorde de andra kakrecepten medans degen var i kylen. Väldans effektivt ;) Jag började med recept Torplyckor då dessa endast kräver 175 graders värme, övriga kakor 200 grader (jag var ovanligt smart igår ;)).

Citronstänger ca 30 st

Ugnstemp 200 grader, varmluft 175 grader

2 1/2 dl vetemjöl
1 dl socker
1/2 tsk bakpulver
rivet skal av 1 citron
75 gram smör eller margarin
1 litet ägg

Pensling:
1 ägg

Hacka samman mjöl, socker, bakpulver, rivet citronskal och matfett. Tillsätt ägget och arbeta snabbt ihop till en deg. Låt vila kallt 1 timme (I told you ;)).

Rulla ut degen till lillfingertjocka stäbger. Skär dem i ca 5 cm långa bitar. Lägg på smord plåt eller bakplåtspapper. Pensla med uppvispat ägg. Grädda mitt i ugnen ca 8 minuter. 

 
Hyfsat lik bilden i boken ;) 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar