måndag 18 mars 2013

Märtas skurna chokladkakor.

En klassiker på kakbordet är dom här skurna kakorna. Inte min favvo, men jag gjorde dom ändå för att bryta av lite med nåt med kakao. Överraskande nog blev mina chokladkakor fantastiskt lyckade och knapriga som om jag köpt dom på konditori. Dom här var roliga att baka. Degen vart så himla fin. Dessutom smakar dom mycket bättre eftersom jag har gjort dom själv. Finfint till kaffet. Vem Märta är vet jag inte med det är hennes recept. Presenterar med stolthet recept och bilder:  

Märtas skurna chokladkakor ca 60 st

Ugnstemp 200 grader, varmluft 175 grader

200 gram margarin eller smör
2 1/2 dl socker
5 dl vetemjöl
4 msk kakao
1 tsk bakpulver
1 msk vaniljsocker
1 ägg

Pensling och garnering:
1 ägg
pärlsocker

Blanda alla ingredienserna till en smidig deg. Dela degen i 6 delar. Forma dem till rullar. Lägg dem på smord plåt eller bakplåtspapper. Platta till rullarna något. Pensla dem med uppvispat ägg och strö på pärlsocker. Grädda mitt i ugnen i ca 15 minuter. Skär dem varma i 2 cm breda sneda bitar.

Perfekt design ;)
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar