måndag 18 mars 2013

Torplyckor.

Den här kakan vart min favvo av de fyra jag gjorde. Supergoda trots att de blev platta (skulle haft i mer mjöl). Jag använde extrasaltat smör till dessa och det tror jag lyfte kakan till en godare nivå. Jag valde detta recept för att det innehåller rågmjöl. Jag har en påse rågmjöl som jag inte vet vad jag ska ha det till. Så perfekt om man kan baka småkakor med det. Kakans namn är underbart. Å lycklig blir man av kakorna. Fett goda :P 

Torplyckor ca 50 st

Ugnstemp 175 grader, varmluft 175 grader

3 dl vetemjöl
1 dl grovt rågmjöl
150 gram margarin (jag använde extrasaltat smör)
1 dl socker
1 tsk vaniljsocker

Blanda alla ingredienserna. Rulla degen till fingertjocka längder. Skär dem i ca 5 min långa bitar. Tryck till dem med en gaffel. Lägg på en smord plåt eller bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen ca 12 minuter. Jag lägger över nygräddade kakor på ett galler. Har märkt att dom blir godare då.

Torplyckor ska se ut så här, modell finsk pinne, men mina blev platta  
 

1 kommentar:

  1. Har precis gjort dessa!! Men sååå platta,,nästan lite knastriga!! Jag ville haft en lite högre torr kaka!! Bara till att på’t igen!! Tack för ett bra recept! GODA!! /Lillvi

    SvaraRadera